Om  
Jens Bjerg Sørensen
Jørgen Mads Clausen

Danfoss indstiller næstformand som Jørgen Mads Clausens efterfølger

Jørgen Mads Clausen fratræder som formand for Danfoss i forbindelse med den kommende generalforsamling. Næstformand Jens Bjerg Sørensen bliver indstillet som ny formand.

Simon Engell Kjøller

Jens Bjerg Sørensen står til at overtage formandsposten hos Danfoss, efter tidligere direktør og nuværende formand Jørgen Mads Clausen fratræder ved den kommende generalforsamling.

Det oplyser Danfoss i en pressemeddelelse.

"Det har været en fornøjelse at sikre mine forældres livsværk til gavn for Sønderjylland, Danmark og verden. Nu er det tid til den næste generation at tage føringen. Timingen er rigtig for mig," udtaler Jørgen Mads Clausen, der er søn af Danfoss' grundlægger Mads Clausen.

Bestyrelsen peger nu på næstformand Jens Bjerg Sørensen som efterfølger på formandsposten.

"Jeg har som næstformand fulgt det tætte samarbejde mellem Jørgen og Danfoss' administrerende direktør, Kim Fausing, som jeg anser som afgørende for Danfoss' succes. Det agter jeg at fastholde sammen med den nye bestyrelse," lyder det fra Jens Bjerg Sørensen.

Jens Bjerg Sørensen er direktør for Schouw & Co. og er blandt en række bestyrelsesposter formand for Salling Holding A/S og næstformand for Salling Group.

Familieejerskab fortsætter

Foruden Jørgen Mads Clausen udtræder også William Erwin Hoover Jr. af bestyrelsen. I stedet foreslås Karin Dohm. Derudover foreslås Mads Nøhr Clausen, søn af Jørgen Mads Clausen, som nyt bestyrelsesmedlem.

Mads-Peter Clausen, søn af Peter Mads Clausen, fortsætter i bestyrelsen for Danfoss og bliver nyt bestyrelsesmedlem af Bitten & Mads Clausens Fond.

Jørgen Mads Clausen var administrerende direktør for Danfoss fra 1996 til 2008 og har siden 2009 været bestyrelsesformand.

Den ordinære generalforsamling afholdes 25. marts.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Bjerg Sørensen

Direktør, Schouw & Co., formand, Danfoss A/S, Købmand Herman Sallings Fond, A. Kirk A/S, næstformand, Salling Group A/S
HD i afsætningsøkonomi (Handelshøjskolen)

Jørgen Mads Clausen

Fhv. adm. direktør (1996-2008) og formand for Danfoss (2009-22), kammerherre
Ingeniør (DTU 1972), MBA (Wisconsin Uni. 1975), pilot (1978)

0:000:00