Om  
Lars Christian Lilleholt

Danmark får nyt klimaråd for unge

71 procent af de 18-29 årige anser problemet med globale klimaforandringer som "meget alvorligt". Derfor lancerer energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt et nyt ungeklimaråd.

Nikolai Evereth Hansen

Med målet om at de unge herhjemme skal inddrages i kampen for at finde fremtidens klimaløsninger, lancerer energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i det nye år et nyt klimaråd bestående af unge. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse. 

Ifølge Lilleholts ministerium anser 71 procent af de 18-29 årige problemet med globale klimaforandringer som "meget alvorligt" mod 55 procent i 2016. Dermed er de unges bekymring for klimaforandringerne steget med 16 procentpoint de seneste to år. Og den udvikling vil Lilleholt udnytte. 

"Rådet skal sikre, at vi får gavn af alle de gode idéer, de unge har. De unge er ikke lige så forbeholdne overfor alternative klimaløsninger som os i de ældre generationer og lader ikke klimahensyn vige for dårlige, gamle vaner," fortæller energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Når ministeren udpeger rådets medlemmer i januar 2019, er det tanken, at ungeklimarådet og ministeren skal mødes hvert halve år og drøfte gode idéer til konkrete klimavenlige løsninger og kreative bud på, hvordan vi får en mere klimavenlig adfærd. 

Rådet skal igen mødes med ministeren op til FN's klimatopmøde i New York i september næste år.

Lars Christian Lilleholt skal nu igang med at inddrage parter med henblik på at få udpeget medlemmerne af det nye klimaråd.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Christian Lilleholt

MF (V), fhv. energi-, forsynings- og klimaminister
journalist (DJH 1993)

0:000:00