Danmark andenbedst til grøn innovation

INNOVATION: Danmark ligger nummer to inden for grøn innovation i EU, slår en ny rapport fra videncenteret Eco Innovation Observatory fast. Placeringen får Danmark bl.a. for sine mange nye miljøteknologiske opfindelser.

Danmark ligger på andenpladsen inden for grøn miljøteknologi i EU kun overgået af Finland. Det er konklusionen på en kortlægning, videncenteret Eco Innovation Observatory har foretaget over, hvordan de 27 EU-lande klarer sig inden for miljøinnovation. Centeret har brugt 13 parametre til at rangere landene bl.a. ved at se på, hvor mange ressourcer EU-landene investerer i miljøteknologi, hvor mange grønne opfindelser landene tager patent på, landenes eksport af grønne teknologier og produkter, antallet af ansatte i virksomheder, der udvikler grøn teknologi, og hvor gode landene er til at anvende ressourcerne effektivt.

Miljøminister Karen Ellemann (V) ser gode vækstmuligheder inden for området, som hun mener, Danmark fortsat skal gøre en særlig indsats på.

”Selvom Danmark er blandt dem, der gør det bedst i forhold til grøn innovation i EU, må vi ikke hvile på laurbærrene. Vi skal blive ved med at udvikle dansk miljøteknologi af høj kvalitet. Det er en win-win situation, som ikke alene gavner miljøet, men også skaber grønne arbejdspladser i Danmark. Der er eksempelvis vigtige markedsandele at erobre i vækstøkonomier som Indien og Kina,” siger Karen Ellemann i en pressemeddelelse.

Dokumentation

Videncenteret Eco Innovation Observatory er oprettet af EU-Kommissionen. Baggrunden er, at stigende råvarepriser og øget konkurrence om jordens naturressourcer har sat ressourceeffektivitet højt på EU’s politiske dagsorden. Det handler om ressourcer som vand, jord, ren luft, biodiversitet og om metaller og mineraler, der kun findes i begrænsede mængder.


0:000:00