Dansk Energi: Uklogt at afskrive CCS

CO2: Danmark bør ikke afskrive CCS, mener Dansk Energi. Derved rettes der kritik mod dele af oppositionen, der mener, at teknologien skal udelukkes som mulighed i Danmark.
Dansk Energi mener ikke, at muligheden for at benytte CCS i fremtiden betyder mindre udbygning af vedvarende energi.
Dansk Energi mener ikke, at muligheden for at benytte CCS i fremtiden betyder mindre udbygning af vedvarende energi.
Hjalte T. H. Kragesteen

Modsætningen mellem at holde døren åben for CCS og en fortsat udbygning af vedvarende energi, kan jeg slet ikke se. Det svarer til at sige, at hvis vi satser på at forske i bølgeenergi, så bliver der ikke bygget nogen vindmøller. Det hænger ikke sammen.

Ulrich Bang
EU-chef, Dansk Energi
Det er grundlæggende forkert, når dele af oppositionen ønsker, at Danmark afskriver sig fangst og lagring af CO2 - også kaldet CCS. Det mener Dansk Energi som kritiserer oppositionens argument om, at CCS kan hindre udbygningen af vedvarende energi.

"På den lange bane mener jeg, at det er uklogt at afskrive sig nogle muligheder. At afskrive sig CCS er det samme som at sige, at vi ikke vil have sol- eller brændselsceller. Vi ved ingenting om, hvad der sker frem mod 2050," siger EU-chef i Dansk Energi, Ulrich Bang.

Ligesom atomkraft
Debatten var oppe i Folketingssalen den 25. februar i forbindelse med 1. behandling af et EU-direktiv, der giver Danmark mulighed for at udnytte den danske undergrund. Her ville SF, R og Enhedslisten helt afskrive CCS.

Og Dansk Energis udmelding ændrer ikke ved noget hos SF, som sammenligner situationen med dengang, hvor Danmark afskrev sig at benytte atomkraft.

0:000:00