Deja-vu: Kun en lille håndfuld politikere mødte op til at modtage anbefalinger fra klimaborgertingets anden samling

Selvom deltagere i Danmarks første borgerting på nationalt plan er skuffede over det sløje fremmøde fra de folkevalgte, føler de dog ingenlunde, at de har spildt deres tid. Deres største udbytte har ikke været chancen for at påvirke politikere, men en enorm øget viden om klimatiltag.

Samsø har et grønt image, men det varer ikke ved, hvis man ikke gør noget. Det mener medlem af klimaborgertinget Susanne Vilhelmsen - hun bor på Samsø og tror måske ikke helt, at borgertinget kan påvirke national politik, men hun er blevet så meget klogere af deltagelsen, at hun håber på at kunne påvirke lokalt. <i>Arkivfoto</i>
Samsø har et grønt image, men det varer ikke ved, hvis man ikke gør noget. Det mener medlem af klimaborgertinget Susanne Vilhelmsen - hun bor på Samsø og tror måske ikke helt, at borgertinget kan påvirke national politik, men hun er blevet så meget klogere af deltagelsen, at hun håber på at kunne påvirke lokalt. Arkivfoto Foto: Bob Strong/Reuters/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Den positive melding er, at deltagerne i klimaborgertingets anden samling fik lov at aflevere deres 73 anbefalinger til klimaminister Dan Jørgensen (S) og Klimaudvalget i ’verdens flotteste sal’ lørdag.

Og det er Susanne Vilhelmsen, deltager i klimaborgertingets første og anden samling rigtig glad for. Hun sætter pris på muligheden for at tale med politikerne og prøve at skubbe til dem.