Om  
Jørn Thulstrup

Dødsfald: Direktør, cand.polit. Jørn Thulstrup (81)

Institut for Konjunktur-Analyse blev hans livsværk. Nu er manden bag, direktør Jørn Thulstrup, København K, død, 81 år gammel efter nogen tids sygdom.

Rasmus Nielsen

Den københavnske ingeniør-søn blev en synlig stemme i samfundsdebatten med sine mange analyser af landets og verdens udvikling. 

Jørn Thulstrup startede sin lange, udadvendte karriere i København som marketingchef og medejer af det i samtiden kendte Minerva Reproduktioner Kunstforlag i årene 1961-64, hvorefter han var media- og marketingchef for Dea Reklame & Marketing 1964-69.

Imens tog den energiske mand en cand.polit.-eksamen fra Københavns Universitet i 1968. Den kom Jørn Thulstrup til at nyde godt af i årene, der kom, for allerede i 1970 var han i gang som selvstændig som adm. direktør for og indehaver af Thulstrup Analyse 1970-77.

Så tog karrieren en drejning i nogle år, da Jørn Thulstrup lod sig ansætte i Danmarks Radio som økonomisk-politisk medarbejder i Kultur- og Samfundsafdelingen 1977-85 med titel fra 1980 af redaktionsleder.

Tilbage i analysebranchen grundlagde Jørn Thulstrup i 1983 sit livsværk, Institut for Konjunktur-Analyse (IFKA A/S), hvor han frem til 2005 var adm. direktør og hovedaktionær. Instituttet udførte markedsanalyser for en lang række kunder inden for erhvervslivet og organisationer, der ville forstå deres vilkår ud fra verdens gang. Han virkede her igennem som rådgiver og konsulent for myndigheder, organisationer og virksomheder i ind- og udland.

Langt op i alderen var der krudt i den virksomme Jørn Thulstrup, indtil ham ramtes af en demens-sygdom. Frem til 2009 var han senioranalytiker og hovedaktionær i IFKA, og samme år blev han indehaver af sit elskede domicil Rosenborghus i gaden Aabenraa i København.

Ved siden af analysearbejdet havde Jørn Thulstrup - som vennen Kai Dige Bach - en publicistisk åre. Han drev Lokalavisernes Nyhedsbureau i alle årene 1975-2009 og udgav en særlig nyhedsoversigt til ambassaderne i Danmark, News ex-Press/Embassy News Service fra 1988, som han solgte til Ritzaus Bureau i 2017.

Jørn Thulstrup var simpelthen glad for at skrive, og han bidrog med artikler, analyser, rapporter, kommentarer og foredrag om medier, økonomi, energi og andre samfundsforhold. 

Den hjælpsomme personlighed lagde også fra 1975 et stort, frivilligt arbejde i Den Danske Publicistklub, hvor han valgtes som næstformand i perioden 2009-12.

Jørn Thulstrup er far til fire, som husker ham bl.a. som globalist. Han var gift to gange og dannede fra 2012 par med translatør Urszula Knuth.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørn Thulstrup

Grundlægger og adm. direktør, Institute for Business Cycle Analysis
cand.polit. (Københavns Uni. 1968)

0:000:00