Efter hård kritik af overrapportering: Sådan vil Udenrigsministeriet opgøre klimahjælp i fremtiden

Danmarks opgørelse af klimahjælp har fået kritik af statsrevisorerne, ngo'er og støttepartier, efter at det er kommet frem, at Udenrigsministeriet har overrapporteret bistanden til udviklingslande i en række tilfælde. Nu er der nye tiltag på vej.

Arkivfoto: En mand står på sin båd, efter at hans hun er blevet oversvømmet i&nbsp;Munshiganj-distriktet i udkanten af Dhaka, Bangladesh. Rige lande som Danmark har lovet at hjælpe fattige lande med at håndtere konsekvenserne af klimaforandringer.<br>
Arkivfoto: En mand står på sin båd, efter at hans hun er blevet oversvømmet i Munshiganj-distriktet i udkanten af Dhaka, Bangladesh. Rige lande som Danmark har lovet at hjælpe fattige lande med at håndtere konsekvenserne af klimaforandringer.
Foto: Mohammad Ponir Hossain/Reuters/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

En ny opgørelsesmetode for alle civilsamfundsorganisationer og en styrket beskrivelse af klimaelementer i landeprogrammer.

Det er nogle af de tiltag, som Udenrigsministeriet er på vej med, efter at det i januar kom frem i en beretning fra Rigsrevionen, at ministeriet i en række tilfælde har overrapporteret den danske klimahjælp til fattige lande.

Det fremgår af et nyt notat fra Rigsrevisionen.

0:000:00