Efter hård kritik af overrapportering: Sådan vil Udenrigsministeriet opgøre klimahjælp i fremtiden

Danmarks opgørelse af klimahjælp har fået kritik af statsrevisorerne, ngo'er og støttepartier, efter at det er kommet frem, at Udenrigsministeriet har overrapporteret bistanden til udviklingslande i en række tilfælde. Nu er der nye tiltag på vej.

Arkivfoto: En mand står på sin båd, efter at hans hun er blevet oversvømmet i&nbsp;Munshiganj-distriktet i udkanten af Dhaka, Bangladesh. Rige lande som Danmark har lovet at hjælpe fattige lande med at håndtere konsekvenserne af klimaforandringer.<br>
Arkivfoto: En mand står på sin båd, efter at hans hun er blevet oversvømmet i Munshiganj-distriktet i udkanten af Dhaka, Bangladesh. Rige lande som Danmark har lovet at hjælpe fattige lande med at håndtere konsekvenserne af klimaforandringer.
Foto: Mohammad Ponir Hossain/Reuters/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

En ny opgørelsesmetode for alle civilsamfundsorganisationer og en styrket beskrivelse af klimaelementer i landeprogrammer.

Det er nogle af de tiltag, som Udenrigsministeriet er på vej med, efter at det i januar kom frem i en beretning fra Rigsrevionen, at ministeriet i en række tilfælde har overrapporteret den danske klimahjælp til fattige lande.

Det fremgår af et nyt notat fra Rigsrevisionen.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00