En vild europapolitisk dagsorden venter Danmarks næste statsminister

Tårernes Europa hedder en ny bog, som netop er udkommet. I den tager Tænketanken Europas direktør, Lykke Friis, afsked med det Europa, som vi troede, vi kendte, indtil Vladimir Putin for otte måneder siden startede sin storstilede invasion af Ukraine. Hvad det betyder for EU og for Danmarks kommende statsminister, fortæller hun om i Altingets ugentlige podcast fra Bruxelles.

Bare ti dage inden den russiske invasion var den tyske kansler, Olaf Scholz, i Kyiv for at møde præsident Volodymyr Zelenskyj. Vi ved nu, at det var en fejl at overhøre den tunge sabelraslen fra Rusland, der på det tidspunkt allerede dundrede i baggrunden. Det skal vi lære af, mener Lykke Friis, direktør i Tænketanken Europa og gæst i Altingets EU-podcast.
Bare ti dage inden den russiske invasion var den tyske kansler, Olaf Scholz, i Kyiv for at møde præsident Volodymyr Zelenskyj. Vi ved nu, at det var en fejl at overhøre den tunge sabelraslen fra Rusland, der på det tidspunkt allerede dundrede i baggrunden. Det skal vi lære af, mener Lykke Friis, direktør i Tænketanken Europa og gæst i Altingets EU-podcast.Foto: Valentyn Ogirenko/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Vært: Rikke Albrechtsen, EU-redaktør.

Interview: Lykke Friis, direktør, Tænketanken Europa.

Producer: Magnus Ebsen Bøgelund Pedersen, podcastassistent.

 

Lyt til podcasten i afspilleren øverst i artiklen eller i din app.

Læs også

Læs også

 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lykke Friis

Direktør, Tænketanken Europa, præsident, Kræftens Bekæmpelse, formand, Det Europæiske Råd for Udenrigsrelationer (ECFR)
master i europæiske studier (London. 1992), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1993), ph.d. (Københavns Uni. 1997)

0:000:00