EU finansierer live-test af energiteknologier i Danmark

KORT NYT: 25 danske familier skal deltage i nyt udviklingsprojekt, hvor energiteknologier testes i et såkaldt ’levende laboratorium’. Projektet finansieres af EU med et budget på 143 millioner kroner.

Fonden Insero lancerede tirsdag det nye udviklingsprojekt - Insero Live Lab - hvor fremtidens intelligente hjem vil blive testet blandt virkelighedens familier.

Af EU's samlede støtte på 143 millioner kroner til området går 12 millioner kroner til projektet i Danmark. Derudover har Fonden Insero investeret 6 millioner kroner i Insero Live Lab.

Konceptet bag projektet, der af Insero kaldes for et levende laboratorium, er, at de deltagene familiers hjem udstyres med det nyeste inden for bæredygtig energiteknologi, og at virksomheder på den måde kan få deres produkter og forretningsmodeller live testet. Foruden muligheden for at afprøve de involverede teknologiers indbyrdes samspil, giver Insero Live Lab mulighed for at teste deres sammenhæng med hele energisystemet, idet husene vil blive forbundet og styret via et intelligent system. 









0:000:00