EU-Kommissionen klar med udspil om kritiske råstoffer, der åbner for mere minedrift i Europa

Europa skal være mindre afhængig af kinesiske råstoffer, mener EU-Kommissionen, der har præsenteret et omfattende udspil, der blandt andet skal øge minedriften i Europa. Erhvervslivet tager godt imod udspillet.

EU-Kommissionen lægger op til mere minidrift inden for Europas grænser. Her ser du verdens største kobbermine, der ligger i Chile.
EU-Kommissionen lægger op til mere minidrift inden for Europas grænser. Her ser du verdens største kobbermine, der ligger i Chile.Foto: Ivan Alvarado/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Hvis den grønne og digitale omstilling ikke skal risikere at gå i stå, er Europa nødt til at blive mindre afhængig af kinesiske råstoffer.

Derfor har EU-Kommissionen præsenteret et stort udspil om kritiske råstoffer.

”Kritiske råstoffer er vigtige for alt i vores daglige liv. Det bruges i vores smartphones, elektriske biler og i medicinsk udstyr. De kritiske råstoffer er overalt,” sagde kommissæren for EU’s indre marked, Thierry Breton på et pressemøde torsdag.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024