Flere penge til ’byparker, udsigtstårne og skov’ skal sikre lokal opbakning til energiparker. Men borgmestre tvivler

Regeringen vil sikre ekstra penge til at kompensere naboer og lokalsamfund for at skabe opbakning til flere solceller og vindmøller på land. Men både kommuner og landdistriktsformand tvivler på, om de lokale gevinster er tilstrækkelige.

Mandag præsenterede klimaminister Lars Aagaard (M) sammen med blandt andet kirke- og landdistriktsminister Louise Schack Elholm (V) regeringens næste skridt i ambitionen om af firedoble produktionen af vedvarende energi på landjord.<br>
Mandag præsenterede klimaminister Lars Aagaard (M) sammen med blandt andet kirke- og landdistriktsminister Louise Schack Elholm (V) regeringens næste skridt i ambitionen om af firedoble produktionen af vedvarende energi på landjord.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Naboer til fremtidens store energiparker skal have en større bid af den økonomiske gevinst ved at producere strøm, der blandt andet kan eksporteres til Tyskland og andre nabolande.

Så meget kan regeringen, kommunale politikere og formanden for Landdistrikternes Fællesråd blive enige om. Men hvor stor bidden skal være, er et andet spørgsmål.

Med regeringens nye udspil om 32 potentielle nye energiparker er der lagt op til at øge både den direkte kompensation til de nærmeste naboer samt et en større pulje til at støtte projekter i lokalområdet mere generelt.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024