Forhandlinger om hjælp til inflationsramte flyttes: Skal indgå i den grønne skattereform

Mandag forlod Radikale forhandlingerne om støtte til visse grupper af danskere, som er særligt hårdt ramt af de stigende priser. Så nu opgiver regeringen planen om at finansiere hjælpen med et underskud. Forhandlingerne flyttes samtidig fra Nicolai Wammen til Jeppe Bruus i Skatteministeriet, hvor de skal indgå i den grønne skattereform.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

Det lykkedes ikke regeringen at komme igennem med sin plan om at give ekstraordinær økonomisk støtte til nogle af de grupper, som de stigende priser rammer særligt hårdt, uden at spare andre steder i de offentlige budgetter.

Det står klart, efter at støttepartiet Radikale mandag forlod forhandlingerne, hvorefter regeringen meddelte, at den dropper sit oprindelige forslag til finansiering.

”På baggrund af de forhandlinger regeringen har haft med Folketingets partier om kompensation har det været et stort ønske at finde anden finansiering. Derfor foreslår regeringen nu, at kompensationerne finansieres ved en tilsvarende nedjustering af de offentlige investeringer i år og næste år inden for en ramme på op til tre milliarder kroner," siger finansminister Nicolai Wammen i en skriftlig kommentar.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00