Grønne byområder og soldrevne vandpumper: Sådan arbejder to fonde med verdensmålene i praksis

Grønne samlingspunkter i små lokalsamfund og et skift fra diesel- til soldrevne vandpumper er to eksempler på, hvordan Grundfos Foundation og Nordea-fonden konkret arbejder med de 17 verdensmål. Få indblik i de to projekter her.

Mens Nordea-fonden udelukkende støtter almennyttige danske projekter, arbejder Grundfos Foundation ud fra et mere internationalt perspektiv.
Mens Nordea-fonden udelukkende støtter almennyttige danske projekter, arbejder Grundfos Foundation ud fra et mere internationalt perspektiv.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Marie Møller Munksgaard

Siden verdensmålene blev skabt i 2015, har Henrik Lehmann, der er administrerende direktør i Nordea-fonden, gået rundt med en verdensmålsnål i baglommen.

Hver gang han putter den i baglommen, sørger han for, at nålen peger ind mod hans balle. Så er han nemlig sikker på, at verdensmålene prikker til ham, hver gang han sætter sig ned i løbet af sin dag.

“Hver gang nålen stikker mig, er det en reminder om, hvor meget vi stadig skal nå i arbejdet med verdensmålene. Når der ikke er mere at gøre, kan jeg hænge nålen op på en væg. Men jeg har svært ved at se det ske lige foreløbigt.”

0:000:00