KL savner flere penge til naboer og frygter statslig styring med ny aftale om energiparker

Regeringen og Folketinget har ifølge KL fjernet nogle af kommunernes udfordringer for at skabe plads til vedvarende energi med ny aftale. Men uden yderligere penge til kompensation af naboer, bliver det fortsat svært.

Som formand for KL's klima- og miljøudvalg er Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S) ikke meget imponeret over ny aftale om energiparker. Den styrer uden om centrale knaster, mener hun.<br>
Som formand for KL's klima- og miljøudvalg er Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen (S) ikke meget imponeret over ny aftale om energiparker. Den styrer uden om centrale knaster, mener hun.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der er ikke udelt begejstring fra det kommunale Danmark oven på, at regeringen og et bredt udsnit af Folketingets partier tirsdag indgik en aftale om nye energiparker.

På den ene siden sætter aftalen nogle nødvendige rammer for, hvordan kommunerne skal udvælge og planlægge områder til energiparker.

Men på den anden side adresserer aftalen ikke flere af de centrale barrierer, man oplever lokalt.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024