Klimarådet dumper regeringens klimakurs: Der mangler akut en klar plan

Klimamålet i 2030 nås ikke med regeringens nuværende kurs. Sådan lyder den hårde dom i ny statusrapport fra Klimarådet, der kræver mere handling og en konkret køreplan, der kan sikre målet i klimaloven bliver opfyldt. Vi er i fuld gang, siger klimaministeren.

Klimaminister Dan Jørgensen (S) og statsminister Mette Frederiksen (S) i valgkampen i 2019, hvor Socialdemokratiet ville arbejde for 60 procent reduktion af drivhusgasserne i 2030. Klimarådet mener nu, at S-regeringen skal sætte tempoet op for at nå klimalovens mål om 70 procent reduktion.
Klimaminister Dan Jørgensen (S) og statsminister Mette Frederiksen (S) i valgkampen i 2019, hvor Socialdemokratiet ville arbejde for 60 procent reduktion af drivhusgasserne i 2030. Klimarådet mener nu, at S-regeringen skal sætte tempoet op for at nå klimalovens mål om 70 procent reduktion.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Regeringens nuværende kurs overbeviser ikke Klimarådet om, at klimalovens mål om at reducere drivhusgasserne med 70 procent i 2030 nås.

Der er simpelthen blevet fremlagt for lidt konkret klimapolitik, og det er endnu uklart, hvordan regeringen har tænkt sig at opfylde cirka 2/3 af reduktionsbehovet.

”Dette er kritisk, fordi tiden er knap set i lyset af opgavens betydelige omfang, og fordi regeringen i høj grad forventer at basere målopfyldelsen på nye og uprøvede teknologier,” skriver Klimarådet i en ny statusrapport af regeringens klimapolitik.

0:000:00