Om  
Jørgen Elmeskov
Jette Bredahl Jacobsen
Peter Møllgaard

Klimarådet udvider og udpeger ledelse

Klimarådet får to nye næstformand, der skal assistere formand Peter Møllgaard i hans virke. 

Claudia Steenhard

Jørgen Elmeskov og Jette Bredahl Jacobsen er udpeget som næstformænd i Klimarådet. Det skriver rådet i en pressemeddelelse

"Jeg glæder mig over at kunne byde Jette Bredahl Jacobsen og Jørgen Elmeskov velkomne i formandskabet. Klimarådet har fået en række vigtige opgaver i forbindelse med den nye klimalov, så der er masser at tage fat på for de nye næstformænd," siger formand for Klimarådet, Peter Møllgaard.

Begge næstformænd har siddet i rådet siden 2015 og har altså i forvejen stort kendskab til rådets arbejde. 

Jørgen Elmeskov har netop opsagt sin rolle som Rigsstatistiker, som han ellers har været siden 2013. Tidligere har han også haft en ledende stilling i OECD og siddet med i Klimakommissionen. Han har på den måde stor erfaring med samfundsøkonomiske analyser og rådgivning om økonomisk politik.

Jette Bredahl Jacobsen er professor i miljø- og ressourceøkonomi samt viceinstitutleder ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet. Her har hun særligt fokus på blandt andet værdisætning, arealforvaltning og regulering.

Klimaloven, der blev vedtaget tidligere på sommeren, udvider Klimarådets mandat og fordrer derfor det udvidede formandskab - men klimarådet udvider samtidigt med to nye menige medlemmer: Bente Halkier, professor i sociologi ved Københavns Universitet og Per Heiselberg, der er professor og og viceinstitutleder ved Institut for Byggeri, By og Miljø på Aalborg Universitet. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørgen Elmeskov

Næstformand, Rådet for det norske Statistisk Sentralbyrå
cand.polit. (Københavns Uni. 1981)

Jette Bredahl Jacobsen

Professor i miljø- og ressourceøkonomi, Københavns Universitet.

Peter Møllgaard

Kommende rektor, CBS (1/6), afgående professor, dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, SDU, formand for Klimarådet 2018-
cand.polit. (Københavns Uni. 1989), ph.d. (EUI Firenze 1993)

0:000:00