Københavnsk klimakontor skal åbne globale døre – for hele landet

KONTOR: Klima-netværket for klodens største byer, C40 Cities, har åbnet et kontor i København. En god nyhed for alle landets kommuner, mener Københavns overborgmester og Realdania.

Realdanias filantropichef Anne Skovbro og overborgmester Frank Jensen ved åbningen af C40 Cities' kontor i København. 
Realdanias filantropichef Anne Skovbro og overborgmester Frank Jensen ved åbningen af C40 Cities' kontor i København. Foto: Emilie Kofoed/Realdania
Tyson W. Lyall

Virksomheder og kommuner i hele Danmark får unik adgang til de internationale miljøer, hvor beslutningerne om fremtidens byudvikling bliver diskuteret, og hvor løsninger bliver udviklet og testet. 

Adm. direktør, Realdania, Jesper Nygård

En form for klima-ambassade i København, som skal åbne globale døre for hele Danmark.

Det er ifølge Realdania og Københavns overborgmester Frank Jensen (S), hvad Danmark har fået med netværket C40 Cities’ nye kontor i København.

Ind skal flyde input fra udlandet, og ud skal flyde grønne, danske løsninger til verden.

Dokumentation

Fakta:

C40 Cities er et globalt netværk bestående af knap 90 af verdens største byer. Målt på antal indbyggere repræsenterer netværket over 650 mio. mennesker og 25 procent af verdens bnp.

Netværket blev grundlagt i 2005 af Londons daværende borgmester, Ken Livingstone. Sammen arbejder byerne på at reducere CO2-udledningen og imødegå klimaændringer.

Realdania er sammen med Bloomberg Philanthropies og Children's Investment Fund Foundation en af tre 'strategic funding partners' bag sammenslutningen. Andre partnere er Clinton Foundation, Mastercard, Volvo og Novo Nordisk.

New Yorks tidligere borgmester Michael Bloomberg er såkaldt præsident for netværkets bestyrelse, mens Paris’ borgmester er bestyrelsesformand. Danske Anne Skovbro fra Realdania er medlem af bestyrelsen.  

Københavns overborgmester Frank Jensen sidder i C40 Cities’ styregruppe som repræsentant for netværkets innovationsbyer.

Det nye danske kontor får fire faste medarbejdere tilknyttet og adresse i Fæstningen Materielgård, Frederiksholms Kanal 30, 1220 København K. Kontoret bliver en del af BLOXHUB (stiftet af Erhvervsministeriet, Københavns Kommune og Realdania, red.), som er et netværk af små og store virksomheder, der arbejder inden for bæredygtig byudvikling.

Det danske kontor får særligt fokus på C40’s Grøn Vækst-program og på samarbejde med virksomheder. Kontoret skal ledes af Simon Kjær Hansen, som er C40’s ”Director of Regions”. Han har tidligere været chef i Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune.

Kilder: Realdania og C40 Cities.


Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00