Landmænd skal have hjælp til bio-udviklingen

BIOGAS: Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) efterlyser nye investeringsmodeller, der kan gøre det attraktivt for private at investere i biogasanlæg. For landmændene kan ikke løfte opgaven alene, mener han.
Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) håber, at man snart kan finde nye investeringsmodeller for fremtidens biogasanlæg.
Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) håber, at man snart kan finde nye investeringsmodeller for fremtidens biogasanlæg. Foto: Colourbox
Per Bang ThomsenMorten Øyen

Mit håb er, at det ikke kun er landmændene, som vil investere i nye biogasanlæg. Der skal også andre investorer til, og det kræver, at aktørerne selv går i gang med at udvikle nye investeringsmodeller. Det er ikke noget, jeg kan gøre.

Martin Lidegaard (R)
Klima- og energiminister
Fakta
Altinget vil over de næste uger sætte fokus på det biobaserede samfund.

Målet med bioøkonomi er en bedre og mere bæredygtig udvikling af naturressourcerne både i landbrug og fiskeri, samtidig med at produkter fra den petrokemiske industri erstattes af biologisk producerede produkter, og at energiforsyningen bliver fossilfri.


Kilde: Styrelsen for Forskning og Innovation

Hvis Danmark skal nå i mål med sine biogas-ambitioner, bliver man nødt til at udvikle investeringsmodeller, som kan lokke nye, pengestærke investorer til.

Det mener klima- og energiminister Martin Lidegaard (R), som opfordrer biogas-aktører, banker og lokalpolitikere rundt om i kommunerne til at sætte sig sammen og tænke kreativt.

"Mit håb er, at det ikke kun er landmændene, som vil investere i nye biogasanlæg. Der skal også andre investorer til, og det kræver, at aktørerne selv går i gang med at udvikle nye investeringsmodeller. Det er ikke noget, jeg kan gøre," siger Martin Lidegaard.









0:000:00