L&F-formand: Det er dybt bekymrende, at vi har mistet befolkningen

INTERVIEW: Europæisk landbrug står i et vadested, hvor man risikerer at smide kongstanker om frie markeder og frihandel over bord, advarer Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild.

Der skal være fokus på "business as usual" på et tidspunkt, hvor befolkningerne flere steder i Europa vender frihandelsdagsordenen ryggen.
Der skal være fokus på "business as usual" på et tidspunkt, hvor befolkningerne flere steder i Europa vender frihandelsdagsordenen ryggen.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Grundlæggende er det jo ødelæggende for hele samfundet, at der er en negativ holdning til, at vi skal handle med hinanden. At vi bliver bedre stillet, hvis vi lukker os om os selv. Først skal vi lukke os om EU. Og så skal vi lukke os som land. Det er jo en trussel for hele den velfærdsudvikling, vi har gennemlevet i hele efterkrigstiden.

Martin Merrild
Formand for Landbrug & Fødevarer

BRUXELLES: Martin Merrild er ikke tilfreds. Han har lige fået overbragt nyheden om, at Europa-Parlamentets Landbrugsudvalg har stemt for at kunne pålægge de europæiske landmænd at skrue ned for deres produktion i krisetider eller risikerer bøder, hvis de ikke gør.

Forslaget smager af den slags kvotepolitik, som EU ellers har bevæget sig væk fra. Og det huer bestemt ikke formanden for Landbrug & Fødevarer, der kalder det ”en total katastrofe”.

”Det lyder som et fuldstændig planøkonomisk kommunistisk projekt, som vil smadre vores landbrugsproduktion. Med alle de erfaringer, vi har gjort med udbudsstyring. Det ender jo fuldstændig ukontrollerbart hver eneste gang. Man skal simpelthen være ortodoks kommunist for at tro på sådan noget lort,” siger Martin Merrild.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024