Moderaterne venter på ny klimafremskrivning: Først hvis den sår tvivl om klimamålet, må vi gøre noget nyt

Klimarådet meldte for en måned siden, at politikerne skal handle nu, hvis Danmark skal nå 2025-målet. Men Moderaterne vil ikke love nye tiltag, før klimafremskrivningen fra Energistyrelsen lander i april.

Der skal først sættes nye klimatiltag i gang, hvis klimafremskrivelsen fra Energistyrelsen bekræfter Klimarådets vurdering af, at der stadig mangler reduktioner i CO2-udledningen, lyder det fra Karin Liltorp (M).
Der skal først sættes nye klimatiltag i gang, hvis klimafremskrivelsen fra Energistyrelsen bekræfter Klimarådets vurdering af, at der stadig mangler reduktioner i CO2-udledningen, lyder det fra Karin Liltorp (M).Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Selv om Klimarådet har meldt klart ud, at der skal nye politiske tiltag til nu, hvis Danmark skal nå klimamålet i 2025, er det ikke sikkert, Moderaterne vil følge opfordringen. Det afhænger nemlig af regeringens egen klimafremskrivning, som kommer fra Energistyrelsen i april, og som gør status på klimaindsatsen i Danmark.

Det siger Moderaternes klimaordfører, Karin Liltorp.

“Lige nu afventer vi klimafremskrivningen, og den skal be- eller afkræfte, om Klimarådet har ret i deres antagelser. Derfor kan jeg ikke sige ja eller nej til de tiltag, som Klimarådet foreslår, for det kommer an på, hvad fremskrivningen viser,” siger hun.

0:000:00