Nu begynder tilløbet til COP28: Her er tre ting, du skal vide

Tirsdag sluttede det første møde, som skal kridte banen op til FN’s klimatopmøde i november. Her var repræsentanter fra mere end 40 lande samlet i København for at tale om, hvordan man kommer videre. Her talte de både om klimafinansiering og fonden til tab og skader.

Som afslutning på mødet holdt Dan Jørgensen pressemøde sammen med den egyptiske COP-præsident, Sameh Shoukry (tv), og Simon Stiell der er øverste chef for FN’s sekretariat for klimaforandringer (th).
Som afslutning på mødet holdt Dan Jørgensen pressemøde sammen med den egyptiske COP-præsident, Sameh Shoukry (tv), og Simon Stiell der er øverste chef for FN’s sekretariat for klimaforandringer (th).Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Mandag og tirsdag var ministre og topforhandlere fra mere end 40 lande forsamlet til klimamøde i København med udviklingsminister Dan Jørgensen (S) som vært. 

Her skulle de samle op på resultaterne fra FN’s seneste klimatopmøde og markerede starten på processen frem mod forhandlingerne på det næste klimatopmøde, COP28. 

Mødet kom i kølvandet på mandagens klimarapport, som blandt andet konkluderede, at konsekvenserne af klimaforandringerne er større end forventet.  

0:000:00