Ny gasledning: Polen takker Danmark for fælles kamp mod russisk ”afpresning”

Milliarder af kubikmeter norsk gas vil snart kunne strømme til Polen via Danmark, når statsministeren tirsdag har indviet projektet Baltic Pipe sammen med den polske regeringsleder og statsministeren fra Norge.

Sådan så det ud, da gasledningen Baltic Pipe i maj sidste år blev blev ført i land ved Houstrup Strand på den jyske vestkyst. 
Sådan så det ud, da gasledningen Baltic Pipe i maj sidste år blev blev ført i land ved Houstrup Strand på den jyske vestkyst. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

BRUXELLES: Det handler lige så meget om sikkerhedspolitik og geopolitisk strategi som om energi, når statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag formiddag dukker op i den polske havneby Stettin.

Statsministeren tager til Polen sammen med klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) for officielt at indvie det største infrastrukturprojekt, de polske og danske myndigheder nogensinde har udviklet i fællesskab: omkring 900 kilometer rørledning, der som noget nyt forbinder Polen direkte med Norges gasproduktion.

Polen har længe signaleret, at Rusland bruger energi som politisk afpresnings-middel mod Europa.

Anna Moskwa
Polens klima- og energiminister

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00