Topmøde skal sætte kød på Mette Frederiksens nordsøiske vindeventyr

Et år efter statsminister Mette Frederiksen i Esbjerg varslede en tidobling af vindkraften i Nordsøen, skal landene i regionen mødes igen – denne gang for at sikre sig, at de rent faktisk når i mål. 

Sidste år var det Mette Frederiksen (S), der tog imod sin belgiske kollega, Alexander De Croo, i Esbjerg. Denne gang er det omvendt, når statsministeren i næste uge drager til den belgiske havneby Ostende.
Sidste år var det Mette Frederiksen (S), der tog imod sin belgiske kollega, Alexander De Croo, i Esbjerg. Denne gang er det omvendt, når statsministeren i næste uge drager til den belgiske havneby Ostende.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Sidste år i maj gav fire EU-landes ledere i Esbjerg hinanden håndslag på at skabe vindkraft nok i Nordsøen til at forsyne 230 millioner husstande med el inden 2050.

Dette år er kredsen udvidet til ni lande - inklusive to lande uden for Unionen. Målsætningen er fordoblet. Men sidste års sabotage af Nord Stream-gasrørledningerne tæt på Bornholm har gjort stats- og regeringscheferne mere opmærksomme på, hvor udsatte deres planlagte energimegaprojekter er.

Sådan lyder det fra værterne for dette års nordsø-vindtopmøde, Belgien, som 24. april inviterer statsminister Mette Frederiksen (S) og en række kolleger til havnebyen Oostende.

0:000:00