Partier i kor før forhandlinger: Grøn Fond bliver ikke brugt, som det var aftalt

Radikale og Konservative langer ud efter regeringen for at bruge af pengene i Grøn Fond, uden at forligspartierne bliver hørt. Pengene bliver "ikke klattet væk", lyder det fra Moderaterne forud for forhandlinger om fonden i Finansministeriet. 

Aftalen om Grøn Fond blev lavet i juni 2022 af et flertal bestående af den daværende S-regering, Venstre, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Konservative. 
Aftalen om Grøn Fond blev lavet i juni 2022 af et flertal bestående af den daværende S-regering, Venstre, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Konservative. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Rasmus Bloch Hansen

Grøn Fond er ikke et mytisk pengetræ, som regeringen bare kan bruge til at finansiere sine grønne aftaler med. 

Såden lyder det fra Konservative og Radikale forud for nye forhandlinger hos finansminister Nicolai Wammen (S).

"Det er irriterende at se på, at den nuværende regering – og den tidligere for dens sags skyld – kommer med udspil, hvor de konsekvent bruger penge fra Grøn Fond, uden at os fra forligskredsen bliver indkaldt til forhandlinger om fordelingen," siger Mona Juul, klimaordfører fra Konservative. 

Så snart man fattes penge, om det er dieselafgift eller biobrændstof, så snupper man lige et par millioner og lidt til i Grøn Fond.

Samira Nawa
Klimaordfører for Radikale

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00