PensionDanmark og PKA køber en halv havvindmøllepark

VINDMØLLER: PensionDanmark og PKA har indgået en aftale med DONG om at købe 50 procent af Anholt Havmøllepark. Grøn energi er en sikker investering, lyder det fra selskaberne.
Fakta
Anholt Havmøllepark kommer til at bestå af 111 vindmøller og bliver dermed Danmarks største. Den forventes at levere den første CO2-frie strøm i 2012. Når parken er færdigbygget i 2013, vil den producere grøn strøm svarende til fire procent af Danmarks samlede elforbrug eller 400.000 danske husstandes årlige elforbrug.

De to store pensionskasser, PKA og PensionDanmark, har indgået en aftale med DONG om at købe henholdsvis 20 og 30 procent af Anholt Havmøllepark. Investeringen sikrer Danmarks største havmøllepark, der kommer til at bestå af 111 vindmøller, og DONG forpligter sig i aftalen til at opføre havmølleparken til en fast pris og dato.

PensionDanmark og PKA er begge enige om, at den største motivation for at indgå aftalen var at sikre sig et langsigtet og stabilt afkast:

"Når investeringer i solenergi- og vindmølleparker er gode investeringer for os, er det fordi, det giver mulighed for et afkast på niveau med det, vi går efter, når vi investerer i aktier, men med en risiko og følsomhed over for den økonomiske udvikling som er væsentligt mindre. El-produktionen fra parkerne kan afsættes til allerede statsgaranterede priser, som gør, at parkerne har en forholdsvis stabil og forudsigelig indtjening og afkast, som ikke fuldt ud afhænger af udviklingen i makro-økonomien," siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør for PensionDanmark.

Dokumentation

 


0:000:00