Regeringen vil gøre Bornholm til grønt kraftcenter med nyt partnerskab

Med et nyt partnerskab vil regeringen gøre Bornholm til førende grøn energiø og erhvervsfyrtårn indenfor udvikling, test og demonstration af grøn energi.

Som en del af et nyt partnerskab lancerede regeringen sammen med en række lokale og nationale aktører den erhvervsdrivende fond Baltic Energy Island, som skal gøre Bornholm til førende grøn energiø.
Som en del af et nyt partnerskab lancerede regeringen sammen med en række lokale og nationale aktører den erhvervsdrivende fond Baltic Energy Island, som skal gøre Bornholm til førende grøn energiø.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sabine Dybdahl Christoffersen

Regeringen ønsker at samarbejde med en række lokale og nationale aktører for at gøre Bornholm til førende grøn energiø i et nyt partnerskab. 

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

"Bornholm har alle forudsætninger for at blive et grønt fyrtårn. Derfor er jeg også stolt over, at vi i dag kommer med en partnerskabsaftale, hvor regeringen sammen med stærke lokale og nationale kræfter skruer op for test af grøn energi," udtaler erhvervsminister Simon Kollerup.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00