Analyse af 
Thomas Lauritzen

Risikerer Europa at lukke sig om sig selv? Ny plan for grøn industri deler vandene

Eksperter advarer mod protektionisme som følge af en ambitiøs ny støttepakke for EU's grønne industri. Planerne har udløst svære diskussioner både internt i Kommissionen og blandt medlemslandene, mens Vestager synes at glimre ved sit fravær.

I sidste uge besøgte EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, præsident Joe Biden i Det Hvide Hus for bl.a. at tale om at undgå et kapløb mellem amerikansk og europæisk industristøtte.
I sidste uge besøgte EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, præsident Joe Biden i Det Hvide Hus for bl.a. at tale om at undgå et kapløb mellem amerikansk og europæisk industristøtte.Foto: Sarah Silbiger/Reuters/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

BRUXELLES: Hvis man ikke vidste bedre, kunne man næsten tro, at Margrethe Vestager gemmer sig i de her dage.

I sidste uge forlod konkurrencekommissæren EU-hovedstaden uden at holde noget pressemøde om en længe ventet beslutning om forlængelse af lempelige kriseregler for national statsstøtte. Og når Kommissionen torsdag fremlægger en stor pakke med forslag til styrkelse af europæisk industri samt produktion af råstoffer, befinder Vestager sig næsten 9.000 kilometer væk i den colombianske hovedstad Bogota.

Måske er Vestager i det hele taget utilpas ved det skred, der er ved at ske i Den Europæiske Unions handels- og industripolitik. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024