Analyse af 
Esben Schjørring
Simon Friis Date

Svarer har afleveret sin rapport – nu rammer klimaforandringerne for alvor Christiansborg

Økonomiminister Stephanie Lose står over for sit svendestykke som Venstres næstformand, når hun sætter sig til forhandlingsbordet om en CO2-afgift på landbruget i den grønne trepart. Det ligner en umulig mission at holde sammen på kravene fra Landbrug & Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening. Sker det ikke, står regeringen i problemer til halsen.

Kan landbruget sidde i en trepart med Stephanie Lose – økonomiminister og helt afgørende del af Venstres nye formandskab – og lave en aftale, der er ambitiøs nok på klimaets vegne? Det tvivler man stærkt på i Danmarks Naturfredningsforening, som har en nøglerolle i den grønne trepart. 
Kan landbruget sidde i en trepart med Stephanie Lose – økonomiminister og helt afgørende del af Venstres nye formandskab – og lave en aftale, der er ambitiøs nok på klimaets vegne? Det tvivler man stærkt på i Danmarks Naturfredningsforening, som har en nøglerolle i den grønne trepart. Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Esben SchjørringSimon Friis Date

Det lød måske sådan.

Men da økonomiprofessor Michael Svarer onsdag i denne uge fremlagde sin rapport om en CO2-afgift på landbruget, var det ikke afslutningen på en proces, der sikrer dansk landbrugs grønne omstilling.

Det var heller ikke begyndelsen på afslutningen. Men det var afslutningen på begyndelsen.

0:000:00