Om  
Per Mikael Jensen

Tidligere Altinget-direktør træder ind i ejerfond bag JP/Politikens Hus

Per Mikael Jensen er blevet valgt ind som bestyrelsesmedlem i Jyllands-Postens Fond og holdingselskab. Det handler om at sikre mediekompetencer i bestyrelsen og sker få år før, at fonden skal finde en ny formand.

Jyllands-Postens Fond er den ene af to ejerfonde bag JP/Politikens Hus. Den anden er Politiken-Fonden.
Jyllands-Postens Fond er den ene af to ejerfonde bag JP/Politikens Hus. Den anden er Politiken-Fonden.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Mathias Bach

De havde i nogen tid ønsket, at han blev en del af bestyrelsen på grund af hans stærke mediekompetencer.

Og ved en generalforsamling torsdag i sidste uge skete det så: Tidligere medie-boss og journalist Per Mikael Jensen træder ind i bestyrelsen i Jyllands-Postens Fond, der er den ene af to ejere bag JP/Politikens Hus. Det skriver MediaWatch.

Med Per Mikael Jensen bliver bestyrelsen i fonden udvidet, da ingen af de nuværende medlemmer samtidig træder ud af bestyrelsen. Det sker bare få år før, at Jyllands-Postens Fond skal på udkig efter ny formand. Jyllands-Postens Fond har nemlig en aldersgrænse på 75 år, og da den nuværende formand Jørgen Ejbøl er 73 år, går der ikke længe, før jagten på en ny formand sættes ind.

Jyllands-Postens Fond

Medlemmer af fondsstyrelsen efter generalforsamlingen:

  • Jørgen Ejbøl, formand 
  • Michael Holm, næstformand
  • Anja Bechmann
  • Jeanette Varberg
  • Peter Bartram
  • Jens Bruun
  • Per Mikael Jensen

Jørgen Ejbøl afviser overfor MediaWatch at svare på, om Per Mikael Jensen indtræden handler om at sikre tronfølgen i Jyllands-Postens Fond. Men han fortæller, at Per Mikael Jensen er udvalgt på grund af hans tunge mediekompetencer.

"Han er en dygtig, vidende og meget kompetent medieprofil. Det er en stor gevinst for bestyrelsen at få noget ekstra erfaring inden for medier og mediedrift ind. Det sikrer en god blanding af kompetencer i bestyrelsen - også fremadrettet," udtaler formand Jørgen Ejbøl.

Ejbøl henviser her til, at medlemmerne af bestyrelsen, bortset fra ham selv, kommer fra andre brancher.

60-årige Per Mikael Jensen har tidligere været formand og direktør for Alrow Media (Altinget og Mandag Morgen m.fl.) samt topchef i TV 2 og Metro International. Han arbejder nu med PR og interessevaretagelse for den danske start-up Seaborg.

Jyllands-Postens Fond ejer 50 procent af JP/Politikens Hus. Politiken-Fonden ejer den anden halvdel.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Per Mikael Jensen

Kommunikations- og PA-chef, Seaborg
Journalist (DJH 1989)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024