Travl slutspurt i Folketinget: Tre energi-lovforslag skal hastebehandles inden jul

Folketingsmedlemmerne skal nå at hastebehandle forslag om regulering af brint, omorganisering af Energinet og CO2-lagring. Og så skal de sikre en midlertidig bevilling, så staten fortsat kan opkræve skatter og udbetale løn til offentligt ansatte 1. januar. Få overblik over Folketingets juleslutspurt her. 

Folketinget skal blandt andet nå at hastebehandle et forslag til en midlertidig bevillingslov, fordi der endnu ikke er landet en aftale om en ny finanslov.
Folketinget skal blandt andet nå at hastebehandle et forslag til en midlertidig bevillingslov, fordi der endnu ikke er landet en aftale om en ny finanslov.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Julefreden har endnu ikke sænket sig over Slotsholmen, selvom Danmark nu har fået sin nye regering.

De lange regeringsforhandlinger har nemlig efterladt en pukkel af lovforslag, som nu skal hastebehandles i den sidste uge inden jul. Inden folketingsmedlemmerne kan gå på juleferie torsdag, skal de igennem tre behandlinger af ti lovforslag.

Det ene lovforslag er en direkte konsekvens af de langstrakte forhandlinger på Marienborg. Folketingsmedlemmerne skal nå at behandle og vedtage den såkaldte midlertidige bevillingslov, fordi regeringen ikke har nået at forhandle ny finanslov for 2023 på plads.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00