Tue Mantoni: ”I USA har man skabt teknologi-giganter. I Danmark har vi muligheden for at skabe bæredygtigheds-giganter”

Jobbet som bestyrelsesformand for Vækstfonden er med Tue Mantonis egne ord det mest betydningsfulde i erhvervsmandens karriere. Målet er at gøre Danmark førende på den grønne omstilling og sikre vækst i hele landet. Næste punkt på dagsordenen er diversitetsagendaen, fortæller han i dette interview.

Tue Mantoni, sidder i dag på syv bestyrelsesposter, men posten som bestyrelsesformand for Vækstfonden er den mest betydningsfulde i hele erhvervsmanden karriere, ifølge ham selv.
Tue Mantoni, sidder i dag på syv bestyrelsesposter, men posten som bestyrelsesformand for Vækstfonden er den mest betydningsfulde i hele erhvervsmanden karriere, ifølge ham selv.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Christoffer Lund-Hansen

Tue Mantoni deler sin karriere ind i tre faser.

I slutningen af 1990’erne tilbragte den danske erhvervsmand de første år af sin karriere hos de amerikanske investerings- og konsulentmastodonter Goldman Sachs og McKinsey.

Den næste del af Tue Mantonis karriere blev tilbragt som topchef. Først i spidsen for Storbritanniens største motorcykelvirksomhed Triumph Motorcycles og siden som boss for det danske erhvervsklenodie Bang & Olufsen.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00