Debat

TV 2: Organisation tager fejl i sin kritik af vores tv-billeder

REPLIK: Hverken Nepcon eller andre kritikere kan påvise faktuelle fejl i vores dækning af biomasseproduktion. Derimod tager organisationen fejl i sin kritik af vores tv-billeder fra Estland, skriver TV 2.

TV 2 konstaterer, at hverken Nepcon eller andre aktører i biomasseindustrien har påvist faktuelle fejl i vores dækning, skriver Hans Peter Blicher.
TV 2 konstaterer, at hverken Nepcon eller andre aktører i biomasseindustrien har påvist faktuelle fejl i vores dækning, skriver Hans Peter Blicher.Foto: Agnete Schlichtkrull/TV 2
Lise-Lotte Skjoldan
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Hans Peter Blicher
Chefredaktør for TV 2's indlandsredaktion

I forrige uge har TV 2 haft journalistisk fokus på, hvor stor en del af Danmarks vedvarende energi der kommer fra afbrænding af træ. Et faktum, som otte ud af ti danskere ikke var bekendt med før vores dækning.

TV 2 har lavet en række historier om emnet. Vi noterer os, at Nepcon roser vores afdækning af, at der er problemer med kontrolsystemet af biomasse i USA. Det er sådan set den samme journalistik, vi har lavet i Estland.

Energiindustrien har i en årrække givet løfter om den biomasse, som bliver brændt af i Danmark. Vi har efterprøvet de løfter i USA, Estland og Danmark

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Nepcon bliver betalt af biomasseindustrien i Estland for at kontrollere, at biomassen lever op til løfterne, som energivirksomhederne i Danmark giver.

TV 2 konstaterer, at hverken Nepcon eller andre aktører i biomasseindustrien har påvist faktuelle fejl i vores dækning. De fejl, som Nepcon mener, vi har lavet i vores dækning, bygger på, at Nepcon har en anden opfattelse end uafhængige eksperter, som TV 2 har interviewet.

I de tilfælde, hvor Nepcon kritiserer vores brug af tv-billeder, tager Nepcon fejl. Vi har besøgt flere forskellige skovområder, som er blevet fældet i Estland. Efter vores bedste overbevisning ved Nepcon ikke, hvor vi har filmet den aktive skovfældning.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00