Vanopslagh skyder regeringens forslag om statslig superfond ned

Partilederen har intet tilovers for forslaget om at slå tre statslige investeringsfonde sammen i én superfond. "Jeg tror grundlæggende på, at de mennesker, der har hånden på kogepladen i forhold til at investere penge, bedre kan investere dem end Simon Kollerup," siger han. Regeringen afviser at fremlægge baggrunden for forslaget.

En statslig superfond imponerer ikke Alex Vanopslagh (LA). Han mener, at fonden vil forværre tendensen med danske vækstvirksomheder, der flytter ud af landet.
En statslig superfond imponerer ikke Alex Vanopslagh (LA). Han mener, at fonden vil forværre tendensen med danske vækstvirksomheder, der flytter ud af landet.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann NielsenChristoffer Lund-Hansen

Regeringens forslag om at slå Vækstfonden, EKF - Danmarks Eksportkredit og Danmarks Grønne Investeringsfond sammen i én stor superfond møder heftig kritik fra Liberal Alliance.

Liberal Alliances politiske leder, Alex Vanopslagh, mener, at forslaget er et fejlskud.

"Der er ikke behov for en superfond, når problemet i virkeligheden er for høj kapitalbeskatning. Danmark har verdens næsthøjeste kapitalbeskatning," siger han.

0:000:00