Vestager om fastfrosset åben dør-ordning: "Det er ikke os, som skal løse det. Det er danskerne"

EU har ikke taget stilling til hvorvidt, der er problemer med Danmarks åben dør-ordning. "Det er en dansk beslutning at sætte tingene på pause," siger Margrethe Vestager, der fortæller, hvordan EU har rådgivet Danmark i sagen. "Tyskerne har nogle modeller, som man kan blive inspireret af," lyder det.

Margrethe Vestager har en travl fredag i København. Her ankommer hun til til gudstjeneste i Holmens Kirke på årsdagen for krigen i Ukraine. Derudover har fredagen ligeledes budt på møder med både erhvervsminister Morten Bødskov og klima-,
energi- og forsyningsminister Lars Aagaard for den ledende næstformand i Europa-Kommissionen. Her er Danmarks fastfrysning af åben dør-ordningen blevet diskuteret. 
Margrethe Vestager har en travl fredag i København. Her ankommer hun til til gudstjeneste i Holmens Kirke på årsdagen for krigen i Ukraine. Derudover har fredagen ligeledes budt på møder med både erhvervsminister Morten Bødskov og klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard for den ledende næstformand i Europa-Kommissionen. Her er Danmarks fastfrysning af åben dør-ordningen blevet diskuteret. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Det var en dansk beslutning at sætte åben dør-ordningen på pause, og det er Danmark, der skal løse udfordringerne med den nuværende ordning. 

Det er budskabet fra danske Margrethe Vestager, ledende næstformand i Europa-Kommissionen, som fredag peger i retning af Tyskland som inspirationskilde for en revideret ordning.

"Hvis et land kommer til os og mener, at det er i en situation, hvor der bliver givet statsstøtte, så vil vi gerne hjælpe med at finde ud af det. Fra vores side har vi givet forskellige råd til, hvordan man kan håndtere den her situation," siger Margrethe Vestager. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024