Om  
Birgit S. Hansen
Gitte Lillelund Bech
Lars Tønder

Vestjysk kommune vinder KL's klimapris

I Sønderborg blev KL's klimapris uddelt til Lemvig Kommune. Prisen får kommunen for deres lokalt forankrede opstilling af solcelle- og vindmølleparker. 

Lemvig Kommune blev hædret ved KL's Klima- og Miljø Topmøde med årets KLimapris. Det er anden gang, at prisen bliver uddelt. 
Lemvig Kommune blev hædret ved KL's Klima- og Miljø Topmøde med årets KLimapris. Det er anden gang, at prisen bliver uddelt. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Til KL's Klima & Miljø Topmøde blev årets KLimapris uddelt med en vestjysk kommune som modtager. Lemvig Kommune med sine grønne energifællesskaber kunne nemlig hjemtage prisen, der blev uddelt i Sønderborg ved KL's klimatopmøde. 

Det oplyses i en pressemeddelelse

Prisen tilfalder den nordvestjyske kommune for at opstille solcelle- og vindmølleparker forankret i lokal opbakning, blandt andet har man i samarbejde med Jysk Energi udviklet en model, der tilbyder lokalbefolkningen op til 50 procents ejerskab af de opstillede parker. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024