Vindmølleindustrien stemmer ja til fusionsplaner

FÆLLESSKAB: Der er fuld opbakning fra medlemmerne i Vindmølleindustrien til en sammenlægning med Danmarks Vindmølleforening. På lørdag kan endnu en afstemning gøre sammenlægningen til en realitet.

Foto: Henning Bagger/ Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Med en sammenlægning står vi sammen stærkere til at positionere vindenergi i det, der bliver den grønne omstillings anden halvleg, hvor værdien af vind skal øges i takt med samfundets elektrificering

Vindmølleproducenterne vil gerne danne fælles klub med vindmølleejerne.

Fakta
Danmarks Vindmølleforening blev stiftet i 1978 for at løse de første mølleejeres fælles problemer i forhold til myndigheder, elselskaber og vindmølleproducenter.

Oktober 2018 havde foreningen cirka 3.028 medlemmer. Inklusive vindmøllelavenes andelshavere repræsenterer foreningen cirka 29.000 vindmølleejere og andre vindkraftinteresserede.

Vindmølleindustrien er en branche- og netværksorganisation, som repræsenterer mere end 200 vindvirksomheder i ind- og udland.

Vindmølleindustrien favner både vindmøllefabrikanter, energiselskaber og den brede skare af virksomheder, der leverer komponenter, service og rådgivning.

Det står klart, efter at Vindmølleindustriens generalforsamling har stemt for at blive lagt sammen med Danmarks Vindmølleforening.

Helt konkret har Vindmølleindustriens generalforsamling godkendt et nyt sæt vedtægter, der muliggør en fusion, og som træder i kraft, hvis Danmarks Vindmølleforening stemmer ja til de samme vedtægter på deres generalforsamling.









0:000:00