Connie Hedegaard lander medie-toppost

NAVNENYT: Den tidligere konservative minister Connie Hedegaard afløser Kim Graven-Nielsen som ny bestyrelsesformand for Berlingske Media.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Berlingske Media får et meget velkendt ansigt som ny bestyrelsesformand.

Den tidligere EU-kommissær og konservative minister Connie Hedegaard skal nemlig sidde for bordenden i mediekoncernens bestyrelse.

Det skriver Berlingske Business.

Og det er en opgave, som den tidligere konservative profil ser frem til at løfte.

”Sjældent har mediernes udfordring med at få økonomi og publicisme til at gå op i en højere enhed været større – og sjældent har samfundets behov for, at man lykkes med lige præcis den udfordring været større. At sikre, at Berlingske Media også i fremtiden kan løfte sin helt centrale opgave i det danske samfund, er en opgave, jeg glæder mig til at blive en del af,” siger Connie Hedegaard til Berlingske.

Indsigt i medier og internationalt udsyn
Christian Van Thillo, der er administrerende direktør for De Persgroep, som ejer Berlingske Media, udtrykker stolthed og begejstring over den nye formand. Han fremhæver især hendes indsigt i medier, internationale udsyn og moderne konservative forståelse af samfundet som hendes styrker.

Connie Hedegaard er i dag formand for klimafonden KR Foundation, og hun bestrider derudover en række bestyrelsesposter. I hendes politiske karriere opnåede hun stor popularitet som konservativ miljøminister og senere klima- og energiminister i VK-regeringen, indtil hun i 2009 blev EU's klimakommissær.

Inden tiden som minister har hun også gebærdet sig i mediebranchen og været journalist på Berlingske, chef for Radioavisen på DR og studievært på DR2's nyhedsprogram Deadline.

Hun afløser Kim Graven-Nielsen som bestyrelsesformand, der dog fortsætter som medlem af bestyrelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Connie Hedegaard

Formand, Concito & KR Foundation, OECD’s Round Table for Sustainable Development
cand.mag. i historie og litteraturvidenskab (Københavns Uni. 1991)

0:000:00