Det Kongelige Teater giver gratis gavekort til alle unge

KULTUR: Det Kongelige Teater søsætter nyt initiativ, hvor de giver 500 kroner til landets 18-årige, så de unge kan få indblik i klassiske kunstarter.

Når landets unge fylder 18 år i 2018 vil der fremover ligge en ekstra pakke på gavebordet.

Det Kongelige Teater har som forsøg besluttet, at alle unge på 18 år kan veksle et gavekort fra Det Kongelige Teater til en valgfri forestilling eller klassisk koncert på teatret.

”Vi vil fortsat gå nye veje for at skærpe nye generationers mod på kunst og lancerer derfor nu KGL18, hvor alle der er 18 år i 2018, eller bliver 18 år i 2018, kan få en voucher på 500 kroner til en eller flere valgfri forestillinger indenfor Det Kongelige Teaters eget repertoire,” siger teaterchef Morten Hesseldahl i en pressemeddelelse.

Institutioner kan lade sig inspirere
Det Kongelige Teater lancerer initiativet for at introducere unge til klassiske kunstarter. Og forsøgets formål er da også, at både politikere og kulturinstitutioner vil lade sig inspirere af tiltaget, så det kan blive et permanent og bredere kulturtilbud.

”Det Kongelige Teater ser det som sit mål at være relevant og tilstede i så mange danskeres liv som muligt. KGL18 er vores forsøg på at investere i unge menneskers oplevelser, så vi sikrer os, at de får muligheden for at opleve noget af tidens stærkeste scenekunst og lyst til at vælge det fremover,” siger Morten Hesseldahl.

Melding førte til debat
Beskeden fra Det Kongelige Teater kommer, efter Altinget i starten af juni kunne fortælle, at alle italienere, der fyldte 18 år i 2016 modtog en gave på cirka 3.750 kroner af staten. Formålet var at styrke borgernes kulturelle identitet og samtidig modvirke terror.

Kulturstøtten til de unge i Italien foregår ved, at pengene kom via en app, der fungerer som et kultur-klippekort til litteratur, museer, teatre eller koncerter.

"Jeg synes klart, at vi bør se på en lignende model. Vi giver meget støtte til kunst og kultur, men det her med at stimulere efterspørgslen, synes jeg, er et klogt supplement," sagde Morten Hesseldahl dengang til Altinget om det italienske tiltag.

En udtalelse han senere uddybede i et debatindlæg, efter meldingen havde ført til debat, hvor forfatter og violonist Troels Svendsen kaldte Hesseldahls udtalelser desperate.

Læs også: Teaterchef nuancerer udtalelser om kulturstøtte

Forrige artikel Sandy French tager afstand fra Haagerup-udtalelser Sandy French tager afstand fra Haagerup-udtalelser Næste artikel Ny rapport viser stor vækst i dansk musikbranche Ny rapport viser stor vækst i dansk musikbranche
K kræver forklaring på øgede TV 2-priser

K kræver forklaring på øgede TV 2-priser

TV: Siden TV 2 indførte brugerbetaling på deres hovedkanal i 2012, er prisen steget med 80 procent, hvilket undrer kulturordfører Birgitte Bergman (K), der nu kræver en forklaring.