DR får ny formand

NY FORMAND: Kulturminister Mette Bock ansætter Marianne Bedsted som ny bestyrelsesformand i DR. Hun overtager stillingen fra Michael Christiansen, som har siddet på posten i ti år.

Den 1. januar 2019 overtager Marianne Bedsted posten som bestyrelsesformand for DR.

”Jeg ser utroligt meget frem til fra årsskiftet sammen med DR’s øvrige bestyrelse, ledelsen og de mange dygtige medarbejdere at udvikle DR videre som en kulturinstitution," fortæller Marianne Bedsted til DR i en pressemeddelelse. 

Hun erstatter Michael Christiansen, der har siddet som formand i mere end ti år.

Fortrøstningsfuld 
Marianne Bedsted er administrerende direktør for stormagasinet Salling og har tidligere været chef for Musikhuset Aarhus og været direktør i Scandic, der er en hotelkæde. Hun sidder desuden som bestyrelsesformand i Den Jyske Opera, der er et turnerende operakompagni.

Desuden er Marianne Bedsted medlem af flere bestyrelser. Eksempelvis Musikkens Hus i Aalborg, Copenhagen Contemporary og Aarhus Cityforening.

Hun lander hos DR i en hektisk tid, hvor koncernen som følge af medieforliget skal spare 20 procent, men den kommende formand er fortrøstningsfuld: 

"DR vil også fremover indtage en unik position i danskernes hverdag som public service-institution i et foranderligt medielandskab, hvor konkurrencen om borgernes opmærksomhed og tid aldrig har været større.”

Glad minister
Kulturminister Mette Bock anser Marianne Bedsted for at være en kæmpe kapacitet med stærk forankring i dansk kulturliv.

"Jeg er glad for, at hun har sagt ja til at tage opgaven på sig fra januar og de kommende fire år, og at hun samtidig følger arbejdet i bestyrelsen allerede her i efteråret,” siger Mette Bock i pressemeddelelsen. 

Sidst på året udvælges de øvrige medlemmer til DR-bestyrelsen. Den består af 11 medlemmer, som vælges for en periode på fire år.

Formanden og yderligere to bestyrelsesposter udpeges af kulturministeren, Folketingets største partier råder over seks bestyrelsespladser, og de sidste to vælger medarbejderne i DR.

Forrige artikel Cinemateket vil udbrede filmkunsten med nye filialer i Vestdanmark Cinemateket vil udbrede filmkunsten med nye filialer i Vestdanmark Næste artikel Bikuben-direktør til civilsamfundet: Husk at bevare ydmygheden Bikuben-direktør til civilsamfundet: Husk at bevare ydmygheden