Her er DR's nye bestyrelse

DR: Kulturminister Marianne Jelved (R) har genudpeget Michael Christiansen som formand for DR's bestyrelse de næste fire år. Trine Gregorius bliver næstformand.

Anne Justesen

Michael Christiansen kan tage fire år mere i spidsen for DR's bestyrelse. 

Kulturminister Marianne Jelved udpegede torsdag de sidste medlemmer af DR's 11 mand store bestyrelse og valgte altså at genudpege formanden.  

"DR står i en brydningstid og skal finde sin vej i en medievirkelighed, hvor flere og flere selv vælger, hvad de vil se, og hvornår de vil se det. Jeg har ved min genudpegning af Michael Christiansen lagt vægt på at skabe kontinuitet i formandskabet. Michael Christiansen har stor indsigt i DR’s forhold, og han vil sammen med den øvrige bestyrelse kunne yde god sparring til DR’s direktion," siger Marianne Jelved i en pressemeddelelse.

”Jeg er glad for genudpegningen som formand for DR's bestyrelse. Jeg ser frem til fortsat at stå i spidsen for det brede samarbejde, der har karakteriseret DRs bestyrelse gennem de seneste fire år. Den kommende tid byder på store forandringer på mediemarkedet, og jeg ser frem til, sammen med DR's direktion, at arbejde for, at DR er rustet til at møde udfordringerne," siger Michael Christiansen.

Fakta
Bestyrelsen er DR's øverste ledelse og har det overordnede programansvar samt ansvaret for, at de bestemmelser for DR's virksomhed, der er fastsat i loven, bliver overholdt. Bestyrelsen fastsætter de almindelige retningslinjer for DR's virksomhed og ansætter generaldirektøren og øvrige medlemmer af DR's direktion.

Nye ansigter i bestyrelsen
DR ledes af en bestyrelse på 11 medlemmer, som vælges for en periode på fire år. Tre medlemmer, heriblandt formanden, bliver udpeget af kulturministeren, seks af Folketinget og to af medarbejderne i DR.

Jelved udpeger også direktør for Pressalit Group Dan Boyter og kommunikationsrådgiver Nanna Kalinka Bjerke til nye medlemmer af bestyrelsen. De har ikke tidligere siddet i DR's bestyrelse. 

"Samtidig har jeg lagt vægt på at skabe fornyelse i bestyrelsen med mine udpegninger af Nanna Kalinka Bjerke og Dan Boyter. Nanna Kalinka Bjerke vil bl.a. kunne bidrage til bestyrelsens arbejde med sin mediemæssige indsigt, mens Dan Boyter vil kunne bidrage med sin erhvervsmæssige og kulturelle indsigt. Jeg har blandt de medlemmer i DR’s bestyrelse, der er udpeget af Folketinget, udpeget Trine Gregorius til næstformand," siger ministeren i en pressemeddelelse. 

Kulturminister Marianne Jelved (R) genudpeger Michael Christiansen til bestyrelsesformand for DR for de næste fire år. 
Kulturminister Marianne Jelved (R) genudpeger Michael Christiansen til bestyrelsesformand for DR for de næste fire år.  Foto: Lars Schmidt

Trine Gregorius, som er udpeget til bestyrelsen af Socialdemokraterne, bliver ny næstformand i stedet for Ole Hyltoft, som dog fortsat sidder i bestyrelsen udpeget af Dansk Folkeparti.

DR’s nye bestyrelse for perioden 2015-2018 bliver:
• Michael Christiansen (formand)
• Nanna Kalinka Bjerke
• Dan Boyter
• Trine Gregorius (udpeget af S, næstformand)
• Lars L. Nielsen (udpeget af RV)
• Line Barfod (udpeget af EL)
• Torben Dalby Larsen (udpeget af V)
• Ole Hyltoft (udpeget af DF)
• Dennis Nørmark (udpeget af LA).

Hertil vælger DR's medarbejdere to repræsentanter. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marianne Jelved

Fhv. økonomiminister, kultur- og kirkeminister, MF 1987-22 og politisk leder (R), fhv. viceborgmester i Gundsø 1982-85
lærer (Hellerup Seminarium 1967), cand.pæd. i dansk (Danmarks Lærerhøjskole 1979)

Michael Christiansen

Formand, Jazzhus Montmartre, teatret Sort/Hvid og Black Box , fhv. bestryrelsesformand bestyrelsesformand, Fjord&Bælt og DR, fhv. direktør , Det Kgl. Teater
cand.jur. (Københavns Uni. 1970)

0:000:00