Om  
Jesper Bruun Rasmussen

Internationalt auktionshus køber Bruun Rasmussen

Jesper Bruun Rasmussen og familien har besluttet at sælge sin auktionsvirksomhed. Køberen er det internationale auktionshus Bonhams.

Jesper Bruun Rasmussen og familien har besluttet at sælge det 75 år gamle auktionshus.
Jesper Bruun Rasmussen og familien har besluttet at sælge det 75 år gamle auktionshus. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Auktionshuset Bruun Rasmussens største og mest skelsættende "hammerslag" nogensinde.

Sådan betegner ejer Jesper Bruun Rasmussen salget af det 75 år gamle auktionshus, der bærer familiens efternavn. Et af Danmarks største auktionshuse oplyser i en pressemeddelelse, at det er blevet solgt til Bonhams, der er et af verdens ældste og største auktionsholdere.

Årsagen til salget er i følge ejer og søn af grundlægger Arne Bruun Rasmussen, Jesper Bruun Rasmussen, "et ønske om at fremtidssikre virksomheden."

Opkøberen, engelske Bonhams, har eksisteret i over 220 år og forhandler primært kunst, luksusbiler, samlerobjekter og smykker. Det internationale auktionshus opererer blandt andet i London, New York, Paris, Hong Kong og nu også i København.

Beholder sit navn

Jesper Bruun Rasmussen understreger, at selvom den danske auktionsvirksomhed er blevet opkøbt af Bonhams, får den lov at beholde sit navn: Bruun Rasmussens Kunstauktioner. Nu dog med tilføjelsen "– Part of the Bonhams Network".

Bruun Rasmussens Kunstauktioner har eksisteret siden 1948 og beskæftiger 140 medarbejdere.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jesper Bruun Rasmussen

Auktionsleder, Bruun Rasmussen Kunstaktioner
Udlært hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner