Kulturlivet bakker op om ministers Rusland-boykot

Efter invasionen af Ukraine giver det god mening at trække stikket på samarbejdet med det officielle Rusland. Det siger flere af kulturens interesseorganisationer, som Altinget har talt med.

På baggrund af opfodring fra kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) valgte Aarhus Musikhus at aflyse Den Russiske Nationalballets opførelse af Svanesøen. På billedet ses den danske opsætning på Det Kongelige Teater fra 1996. 
På baggrund af opfodring fra kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) valgte Aarhus Musikhus at aflyse Den Russiske Nationalballets opførelse af Svanesøen. På billedet ses den danske opsætning på Det Kongelige Teater fra 1996. Foto: Mogens Ladegaard/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Det kan gøre ondt både økonomisk og professionelt. 

Alligevel er der opbakning fra flere af kulturlivets organisationer til kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens (S) linje om at stoppe samarbejdet med det officielle Rusland på kulturområdet. 

“Vi er helt på ministeren side. Vi opfordrer vores medlemmer til at gøre, som hun anbefaler. Det kan selvfølgelig have konsekvenser – blandt andet økonomiske – for både institutioner og enkeltpersoner, men det må vi tage med.”  

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00