Mette Bock gør status på reformplaner: Museerne er trådt ud af buskadset

INTERVIEW: Kulturminister Mette Bock (LA) holder fortsat kortene tæt ind til kroppen på spørgsmålet om den kommende museumsreform. ”Jeg gør mig selvfølgelig mine egne overvejelser, men jeg vil ikke crashe den gode diskussion endnu,” siger hun.

Det er nu et år siden, at Mette Bock (LA) overtog kulturministeriet fra Bertel Haarder (V).
Det er nu et år siden, at Mette Bock (LA) overtog kulturministeriet fra Bertel Haarder (V).Foto: /ritzau/Thomas Borberg
Peter Pagh-Schlegel

I oktober sidste år erklærede Mette Bock kulturdebatten for ”stendød”. Kunstnere og kulturledere reducerede gang på gang kulturdebatten til excel-regneark, mens den substantielle kulturpolitiske debat udeblev, lød kritikken.

Vi har brug for alle tre typer af museer, hvis vi skal have en dannet og myndig befolkning. Derfor tager jeg også afstand fra diskussionen om, hvilke museer der er vigtigst. Det er en gold samtale.

Mette Bock (LA)
Kulturminister

Det var halvanden måned før, at Mette Bock blev kulturminister, og straks da hun satte sig til rette i kulturministeriets hjørnekontor på Nybrogade, varslede hun en række reformer på flere områder.

I særdeleshed på museumsområdet, hvor hun i første omgang bad museumsdirektørerne komme ”ud af busken” og bidrage med bud på objektive kriterier til en ny støtteordning, der kunne løfte debatten over niveauet ”send-flere-penge”.

0:000:00