Mette Bock om gaver til kulturen: Noget af det er symptombehandling

FINANSLOV: Regeringens finanslovsudspil støtter en lang række kulturinitiativer, hvor fokus er på at brede kulturtilbuddene ud til hele landet. Kulturbranchen advarer om, at det er på kant med armslængdeprincippet.

Kulturminister Mette Bock ærgrer sig over, at fordelingen af midler til kultur igen bliver til en diskussion om byen versus provinsen.
Kulturminister Mette Bock ærgrer sig over, at fordelingen af midler til kultur igen bliver til en diskussion om byen versus provinsen.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Peter Pagh-Schlegel

Mit håb er jo, at vi får lavet nogle grundlæggende reformer, så vi ikke fremover behøver at uddele de her enkelte bidrag.

Mette Bock (LA)
Kultur- og kirkeminister

Det Kongelige Teater, Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst har de seneste tre år måttet skære i driften som følge af regeringens omprioriteringsbidrag. Og den spareøvelse bliver der ikke ændret på foreløbigt.

Til gengæld kan de samme statslige institutioner glæde sig over flere penge til nye initiativer, der styrker formidlingen og får kunsten ud af de københavnske bygningsværker og ud i landet.

Det er den klare og gennemgående strategi bag regeringens finanslovsudspil på kulturområdet, der uddeler i alt 504 millioner kroner til det økonomisk pressede kulturliv over de kommende fire år.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00