Nedskæring rammer teatre i provinsen

TEATER: Midt i den politiske debat om den kulturelle skævhed mellem øst og vest i Danmark rammes teatrene i provinsen nu af statslige nedskæringer.

Teaterelskere i provinsen kommer til at gå glip af turnéforestillinger, når den statslige støtte til turnéteater udfases.
Teaterelskere i provinsen kommer til at gå glip af turnéforestillinger, når den statslige støtte til turnéteater udfases.Foto: Colourbox.dk
Erik Bjørn Møller

Så siger man, at vi i stedet kan få en masse små, smalle og nyskabende forestillinger. Men det er sgu nok ikke lige det, de vil se, i hverken Viborg, Horsens eller Tønder.

Lars Salling
Formand for Danmarks Teaterforeninger

Statslige nedskæringer rammer nu kulturlivet i provinsen, hvor 66 teaterforeninger og et årligt publikum på 330.000 mennesker kan se frem til færre attraktive forestillinger.

Årsagen er, at det såkaldte Projektstøtteudvalg under Statens Kunstfond er i færd med at udfase støtten til turnéproducenter, der hidtil med stor succes har stået for at sende forestillinger på turné i hele landet.

Omlægningen af støtten går især hårdt ud over Teatret Svalegangen, der i de seneste 13 år har haft en væsentlig funktion som turnéarrangør. Teatret har både sendt egenproduktioner og forestillinger fra egnsteatre, projektteatre og små storbyteatre på landevejene.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00