Ny brancheorganisation skal tale kulturlivets sag over for beslutningstagerne: "Der er ikke nogen andre, der har løftet den dagsorden"

Andre har snakket om, hvad de gerne vil. Men vi vil samarbejde og levere løsninger, siger Peter Mark Lundberg, der er bestyrelsesleder bag nystiftede Dansk Kulturliv.

"Under første coronanedlukning oplevede vi, at rigtig mange brugte meget tid på at kritisere vores politikere. Men når der skulle gives svar på, hvad løsningerne kunne være, var vi faktisk ganske få, som satte os sammen og kom med bud på gode løsninger. Og så blev der lyttet," siger bestyrelsesleder i Dansk Kulturliv Peter Mark Lundberg. På billedet ses Kulturministeriet.
"Under første coronanedlukning oplevede vi, at rigtig mange brugte meget tid på at kritisere vores politikere. Men når der skulle gives svar på, hvad løsningerne kunne være, var vi faktisk ganske få, som satte os sammen og kom med bud på gode løsninger. Og så blev der lyttet," siger bestyrelsesleder i Dansk Kulturliv Peter Mark Lundberg. På billedet ses Kulturministeriet.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Maja Hagedorn

Dansk kulturliv har fået en ny brancheorganisation, der skal være en styrket stemme i debatten og samspillet med politikerne.

Organisationen, der hedder, ja, Dansk Kulturliv, består af Dansk Teater, Dansk Live, Danmarks Biblioteksforening, Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner (DEOO), Organisationen Danske Museer (ODM) og Danske Koncert- og Kulturhuse (DKK).

Den er blevet formelt dannet et års tid efter, Dansk Erhverv-boss og eks-kulturminister Brian Mikkelsen meldte sig på banen med et kulturnetværk med samme erklærede mål: At påvirke politikerne.

0:000:00