Ny stor fondsdonation sikrer opførelsen af vandkulturhus på Papirøen

FONDSDONATION: En donation på 300 millioner fra Nordea-fonden sikrer opførelsen af et nyt vandkulturhus på Papirøen. Donationen er den største enkeltstående donation fra Nordea-fonden siden 2007.

Det nye vandkulturhus skal opføres på Papirøen på Christiansholm. Finansieringen af Vandkulturhuset er sikret af Nordea-fonden, der støtter projektet med 300 millioner.  
Det nye vandkulturhus skal opføres på Papirøen på Christiansholm. Finansieringen af Vandkulturhuset er sikret af Nordea-fonden, der støtter projektet med 300 millioner.  Foto: Kengo Kuma & Associates, Cornelius Vöge architects, Søren Jensen rådg. Ing.
Simon Lessel

Vandkulturhuset har potentialet til at blive et nyt vartegn for Danmark. Det nytænkende er, at arkitekturen kombinerer indendørs og udendørs brug af vand midt i en millionby.

Henrik Lehmann Andersen
Direktør, Nordea-fonden
Fakta
Fakta om arkitektkonkurrencen:
- Arkitektkonkurrencen omhandlede forslag på et op til 5.000 m2 nyt vandkulturhus med svømme- og foreningsfaciliteter, en promenade og et havnebad på Papirøen. 
- Arkitektkonkurrencen var et internationalt EU-udbud. 
- Dommerkomitéen bestod af: Frank Jensen, overborgmester, Carl Christian Ebbesen, daværende kultur- og fritidsborgmester, Morten Kabell, daværende teknik- og miljøborgmester og Mogens Hugo, daværende bestyrelsesformand i Nordea-fonden, samt fagdommerne, arkitekterne Lars Steffensen og Reiulf Ramstad.

300 millioner.

Så mange penge har Nordea-fonden valgt at donere til Københavns Kommune, så det 5.000 kvadratmeter store vandkulturhus på den københavnske papirø nu kan blive til virkelighed. Milliondonationen sikrer den fulde finansiering af projektet.

Vandkulturhuset kommer til at bestå af både indendørs og udendørs badefaciliteter blandt andet med et havnebassin og faciliteter til det københavnske foreningsliv.

0:000:00