Økonom om kulturanalyse: Behov for at dykke dybere

FORSKNING: Tænketanken Mandag Morgens analyse af danskernes værdisættelse af kulturen kradser kun i overfladen og understreger behovet for grundigere forskning, mener kulturøkonom Trine Bille.

Til offentliggørelsen af kulturanalysen "Mellem ballet og biografer" 6. marts diskuterede blandt andre Mogens Jensen (S) og Mette Bock (LA) resultaterne med lokale kulturpolitikere.
Til offentliggørelsen af kulturanalysen "Mellem ballet og biografer" 6. marts diskuterede blandt andre Mogens Jensen (S) og Mette Bock (LA) resultaterne med lokale kulturpolitikere.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Problemet med at samle kulturoplevelser i en kategori er, at baggrundene for de forskellige svar kan være vidt forskellige. Vi kan derfor blive meget klogere på at stille samme spørgsmål til både film, museer og opera

Trine Bille
Kulturøkonom, CBS

Danskerne er storforbrugere af kulturtilbud og mener i overvejende grad, at kulturlivet bør støttes af offentlige kroner.

Det er konklusionen i den kulturanalyse ”Mellem ballet og biografer”, som Tænketanken Mandag Morgen har foretaget for Altingets kulturpolitiske netværk.

Analysen vurderer kunstens og kulturens værdier på dens egne præmisser, hvilket længe har været efterspurgt blandt kulturlivets aktører og forskere – men ifølge kulturøkonom ved CBS Trine Bille stiller undersøgelsen flere spørgsmål, end den giver svar.

0:000:00