Overblik: Her er de nye restriktioner for kulturlivet

CORONA: "Vi lægger op til at forlænge en række hjælpepakker og kompensationsordninger," siger kulturministeren, efter at endnu en omgang restriktioner er præsenteret fredag aften.

"Situationen er alvorlig. Smittespredningen er høj. Derfor er det nødvendigt med nye restriktioner, så vi kan undgå at smitten kommer ud af kontrol," skriver Joy Mogensen (S) på Facebook.
"Situationen er alvorlig. Smittespredningen er høj. Derfor er det nødvendigt med nye restriktioner, så vi kan undgå at smitten kommer ud af kontrol," skriver Joy Mogensen (S) på Facebook.Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Nye restriktioner i kultur-, idræts- og foreningslivet er endnu engang på vej, efter at der de seneste dage er sket en voldsom stigning i antallet af smittede med coronavirus.

Det oplyser kulturminister Joy Mogensen (S) oven på fredagens pressemøde i statsministeriet.

"Situationen er alvorlig. Smittespredningen er høj. Derfor er det nødvendigt med nye restriktioner, så vi kan undgå at smitten kommer ud af kontrol."

"Men vi skal også huske, at vi mennesker både er krop og sjæl. Og Danmark som samfund har brug for fællesskab for at hænge sammen. Derfor har regeringen besluttet en række retningslinjer for kultur, idræt, foreninger og trossamfund for at holde gang i så meget kultur-, idræts- og foreningsliv som muligt," skriver hun på Facebook.

Situationen er alvorlig. Smittespredningen er høj. Derfor er det nødvendigt med nye restriktioner, så vi kan undgå at smitten kommer ud af kontrol.

Joy Mogensen (S)
Kulturminister

Ministeren understreger samtidig, at regeringen "lægger op til at forlænge en række hjælpepakker og kompensationsordninger":

"Så længe der er restriktioner, skal det kultur-, idræts- og foreningsliv, der er særlig hårdt ramt, også have kompensation," skriver Joy Mogensen.

Her er et overblik over de nye restriktioner:

Mundbind skal på flere steder
Gælder fra 29. oktober 2020 til 2. januar 2021.

 • Steder, hvor offentligheden har adgang, bliver omfattet af et krav om mundbind.
 • Det gælder blandt andet indendørs på museer, idrætshaller, kunsthaller, spillesteder, biblioteker, kulturhuse, zoologiske anlæg, biografer og teatre.
 • Det er både kunder, besøgende og personale, som skal have mundbind på.
 • Kraver gælder dog ikke, når man sidder ned.

Det lille forsamlingsforbud strammes
Gælder fra 26. oktober 2020 til 23. november 2020.

 • Det lille forsamlingsforbud sænkes fra 50 til ti personer.
 • Idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år er dog undtaget, og de må fortsat være op til 50 personer.
 • Professionelle idrætsudøvere er også undtaget forsamlingsforbuddet. Det samme er professionelle skuespillere og artister.

Læs også

Det store forsamlingsforbud er uændret

 • Kulturaktiviteter som sportsbegivenheder, teaterforestillinger, koncerter og biografforestillinger med siddende deltagere kan fortsat afvikles med maksimalt 500 tilstede, og uden mundbind når publikum sidder ned.
 • Alle skal dog sidde i samme retning mod en scene eller en skærm og holde afstand.

Hjælpepakkerne forlænges

 • Hjælpepakker og kompensationsordninger forlænges, når restriktioner forlænges.
 • Puljen til kulturaktiviteter og foreningspuljerne til lokale idræts- og spejderforeninger samt de foreninger, der er hårdest ramt af eksempelvis medlemstilbagegang og aflyste mindre arrangementer med under 500 deltagere, forlænges ligeledes.

 

At holde virusen fra døren og lukke livet ind Situationen er alvorlig. Smittespredningen er høj. Derfor er det...

Posted by Joy Mogensen on Friday, October 23, 2020
 
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Joy Mogensen

Fhv. kultur- og kirkeminister, borgmester (S), Roskilde Kommune
BA i kultur- og sprogmødestudier (Roskilde Uni. 2005)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024