Alle coronarestriktioner fjernes om to uger

Regeringen vil ikke forlænge coronavirussens kategorisering som en samfundskritisk sygdom. Det betyder også, at der ikke længere er lovhjemmel til at opretholde de særregler, der er indført for at håndtere spredningen af corona.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Emma Qvirin Holst

Halvandet år efter coronavirussen lukkede Danmark ned første gang, ophører de sidste rester af restriktionerne.

Regeringen har besluttet, at corona ikke længere skal betegnes som en samfundskritisk sygdom, når den nuværende kategorisering udløber 10. september.

Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i en pressemeddelelse.

Det betyder, at de tilbageværende restriktioner fra genåbningsaftalen automatisk ophører om to uger, da der ikke længere er hjemmel i epidemiloven til at opretholde dem. Det var kategoriseringen som en samfundskritisk sygdom, der blandt andet gjorde det muligt at indføre krav om mundbind, coronapas og forsamlingsforbud.

Regeringen vil ikke tøve med at sætte ind igen

Ifølge sundhedsministeren er det blandt andet den høje tilslutning til vaccinationerne, der gør det muligt at ændre coronavirussens betegnelse. Han afviser dog ikke, at regeringen vil indføre tiltagene igen, hvis smitten igen bliver tiltagende:

”Regeringen har lovet ikke at holde på tiltagene længere, end det var nødvendigt, og der er vi nu. Men selvom vi lige nu står et godt sted, så er vi ikke ude af epidemien. Og regeringen vil ikke tøve med hurtigt at sætte ind, hvis pandemien igen truer vigtige funktioner i vores samfund,” udtaler Magnus Heunicke i pressemeddelelsen.

Tre restriktioner skulle ifølge genåbningsaftalen først udfases 1. oktober, men de fjernes altså nu 10. september. Det drejer sig om krav om coronapas i nattelivet, krav om coronapas ved udendørs siddende arrangementer med mere end 2.000 deltagere samt ved indendørs stående arrangementer som for eksempel koncerter.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Magnus Heunicke

Miljøminister, MF (S)
journalist (DJH 2002)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024